lørdag den 11. august 2007

Fur – en ø uden for tiden



Jeg er lige kommet hjem fra 5 dejlige, tidsudvidende dage på Fur, hvor jeg deltog i et akvarelkursus. Fur er et herligt, afslappet øsamfund, hvor alle tilsyneladende ved alt om alle.

Et eksempel: På en aftenrundtur for at se øens seværdigheder den første aften overhørte jeg følgende dialog mellem 2 fastboende hinanden: ”Detder – det er et akvarelhold. De har været her én dag…”
Næste dag blev vi interviewet og fotograferet til øens internetavis. (En videreudvikling af Fur Sogneforenings hjemmeside. Furnyt.dk har været i luften siden september 2006)

Lidt biblioteksfagligt fik jeg da også ud af besøget:
I forbindelse med kommunesammenlægningen er biblioteket på Fur blevet lukket og erstattet af en bogbus, der holder ved Brugsen hver torsdag mellem kl. 18.30 – 19.50! Ifølge pålidelig, lokal kilde med kødannelser foran bussen til følge. For at rette op på denne utilstrækkelige biblioteksbetjening har en kreds af øens beboere oprettet en læseklub, som indkøber og formidler sin egen bogsamling. Et interessant tilbageskridt til noget, der minder om sognebogssamlingerne i folkebibliotekernes barndom…

5 dage var nok til at jeg tilpassede mig øens rytme, og jeg må indrømme at hjemkomsten til Københavns Hovedbanegård en fredag aften var noget af et kulturchok ;)


Se flere billeder fra Fur på Flickr: http://www.flickr.com/photos/larsens/sets/72157601392461231/