fredag den 8. juni 2007

Infoisland.dk - nu med bøger


For en måned siden åbnede infoisland.dk, som er et center for information, biblioteker og borgerservice i Second Life. Foreløbig er der ikke sket alverden, fordi de deltagende biblioteker stadig famler for at få afklaret, hvad vi egentlig foretager os dér ;-)
Men lidt sker der da: Besøg projekthjemmesiden infoisland.dk. Der er oprettet et rss feed, som interesserede kan abonnere på og nu har vi fået kommentarmuligheden til at virke. Vi opfordrer f.eks. alle til at kommentere på Anette Skovs debatindlæg: Hvad skal huset formidle?
Desuden vil alle projektdeltagere snart begynde at blogge om deres oplevelser i Second Life.
(Indtil da kan I følge med i bloggen Københavns Biblioteker i Secondlife)

Projektdeltagere er p.t. Århus, København, Køge, Viborg, Randers og Gladsaxe biblioteker og DBC, men vi er i kontakt med bl.a. interesserede norske biblioteker.

tirsdag den 5. juni 2007

Del.icio.us

Jeg har oprettet en konto hos del.icio.us - kun for at opdage, at jeg faktisk allerede havde én. som jeg totalt havde glemt alt om, inkl. password. Jeg kan sikkert godt bruge den på et personligt plan til deceentral adgang til mine bogmærker. Men jeg tvivler på, at den er specielt anvendelig til formidling af links til vores brugere. Den virker ikke videre brugervenlig. Tilmeldingsprocessen var også en rimeligt frusterende oplevelse, da jeg fik forkastet det ene brugernavn efter det andet og hver gang måtte starte forfra med at indtaste password. Der mangler muligheden for at pretjekke tilgængelighed af et brugernavn og forslag til beslægtede, tilgængelige brugernavne. Hvis jeg ikke med mit 8. forslag var kommet igennem, havde jeg nok helt droppet forsøget på tilmelding.
Mit embeddede feed forsvandt, men her er i stedet en afbilding af min nuværende cloud tag: