mandag den 23. april 2007

#5: Windows Live Messenger

Jeg har været på Messenger så længe, at min konto er tilknyttet min første hotmailadresse, som jeg oprettede på et tidspunkt, da hotmail var alene på markedet af online mailprogrammer. Birgit Linneboe (Databiblioteket) forførte mig til at oprette en hotmailkonto, da HB holdt virksomhedskonference på LO Højskolen, vistnok i 1997. Og jeg har beholdt den, primært af sentimentale grunde.

Chat er et godt værktøj til hurtig kommunikation. Jeg har de sidste par år brugt Windows Live Messenger, som er nem at installere og sætte op. Jeg bruger sjældent de mere fancy funktioner, f.eks. blink - som det jo kun er andre brugere af Live Messenger, der kan modtage. Til gengæld holder jeg af humørikonerne og de brokker af chat sprog, jeg har samlet op.

Om chat er det rigtige værktøj til lånerkommunikation er vi ved at finde ud af. Jeg er ikke helt sikker men giver det gerne en chance. Bedre end en telefonsamtale? Måske. Bedre end en email? Næppe.

Er Google ved at være lovlig altædende?


Jeg kommer til at sige det ligeud: jeg er ved at være alvorligt træt af Google! (Undskyld, Erik Høy)

Ja - Google er uden en tvivl en glimrende søgemaskine - til quick and dirty søgninger. Men Google har for længst åbnet op for sponserede søgersultater, så hvor pålidelige er resultaterne egentlig?

Ja - det er praktisk, at man kun skal logge på ét sted - vel at mærke hvis man kun bruger Google produkter

Men lige så vel som jeg foretrækker Open Source produkter frem for Microsoft's, fordi Open Source giver mig nogle frie valg og mulighed for tilpasning, vil jeg forbeholde mig retten til at fravælge Google's.

Det er virkelig så bekvemt at åbne alting fra sin Google account: mail, Rss reader, Googletalk .......
Min påstand er, at Google er godt på vej til at være ligeså kulturimperialistisk som Microsoft!

Dette credo blev udløst af, at jeg idag har installeret Google Talk som led i 23 ting. Herom senere.

"You're everywhere. You're omnivorous."-- Homer Simpson, Homer's attitude to Go[ogle]d.